Himmelskt!


Collaborate hos Cosas.
Jag bara dör! Så fina är dom!

Lönefredag!

Äntligen säger jag bara!
Det är nog första månaden sedan januari som jag verkligen kan börja spara igen! Jippi! Jag har väl ingen stjärna i kanten vad gäller sparande men ingen döskalle för den delen heller. Var så duktig och sparade ihop inför årets semester som bar av till London och Kreta, Grekland.
Nu funderar jag på att hänga på min kära mor och syster till Thailand i vinter... lockande är det! Eventuellt en liten tripp till London i höst, men väldigt eventuellt. Och julen närmar sig med allt vad det innebär... Nej men fy! Löven har ju inte ens började regna från träden. Visst för att jul är mysigt, men låt säga att det än så länge är sensommar.
Spara, spara, spara med andra ord!


Mangostan & Ingefäraté - superkur för den förkylda!
Kika in på www.johanochnystrom.se och dröm dig bort.

Vi har haft lite trevligt fredagsmys på jobbet i form av "hälsoté stund". Vi har inhandlat lite nya téer från Johan & Nyström. Ett nytt koncept kallat superfruit-teer, som är ett helt nytt segment av teer som alla har något gemensamt - Superfrukter, frukter och bär som är berikade med höga mängder vitaminer, mineraler och antioxidanter. En fullträff för den hälsomedvetne tedrickaren! Och som vi njöt! Till detta avnjöt vi naturgodis i alla dess former. Smaskens!

Nu ska jag själv få lite ordning och reda i mina papper, så jag tänkte införskaffa mig en anteckningsbok med fräckt färgskal! Jag älskar allt från ordning & reda så jag tar mig nog en titt där innan det bär vidare till systemet för en box rött ekologiskt vin. Det är ju nämligen fredag! Och jag ska hem till mamsen på middag! Oh, så mysigt.

Jag har idag bokat en sista-minuten-biljett till Örebro, så imorgon förmiddag åker jag dit för att hälsa på underbara, söta Evelina som ska visa mig runt där. Vi kanske bakar några smarriga muffins (cupcakes!) och senare på kvällen bär det av till Karlstad där vi ska stalka våra pojkvänner som har konsert där med LDK (Livgardets Dragonmusikkår). På söndagen är de i Örebro (själva huvudattraktionen för vår del) med sina hästar som ska genomföra en parad genom stan. Jag längtar redan!

Det kommer bli en fulländad helg!


Söta Evelina som jag ska
hälsa på i Örebro i helgen!

Vill ha Leilas bok "a piece of cake"


...så jag slipper googla på vartenda recept och istället kan ha det bekvämt hemma på kökshyllan :)
Bara kunna bläddra några sidor, svänga ihop smarriga frestelser eller varför inte bröd i alla dess former som jag varit sugen på att baka hur länge som helst!

Fantastisk kreation


VÅGA smycken. Är de inte underbara!? Ta dig själv en titt på http://www.nordljus.net/se/grp/vaga.php

Ljuvlig onsdag!

Jag mår så bra idag, trallala!
Jag har städat mitt skrivbord så fint, rensat ut gammalt bråte, städat och ordnat i mina hyllor och lådor. Nu äntligen kan man börja ta tag i alla post it-lappar som snart svämmar över...

Utanför fönstret skiner solen mot mig. Jag är glad idag. Det kan bero på att min morgon startade kanon! Gick upp i tid, pigg och utvilad, åt en rejäl frukost bestående av havregrynsgröt med äpple, kanel och lite lingon till. Uppdaterade mig framför Gomorron Sverige och gick för en gångs skull (!) hemifrån i lagom tid. Var på jobbet tjugo över åtta. Igår kväll ville jag egentligen tillbaka till jobbet, längtade liksom till att få städa upp inför hösten. Och här är vi nu.

Funderar på att införskaffa mig några fina gladioler att muntra upp med vid skrivbordet. Ja!
Här nedan ser ni också lite bilder på slutresultatet efter mitt och M's shoppande här om veckan, som resulterade i tre nya urtavlor.


Den översta "spegel-bollampan" samt de två vita i översta högra hörnet.

Senare ikväll planerar jag att svida om till träningskläder, ta mitt pick och pack vidare till Friskis&Svettis och utöva lite härlig upplyftande kickboxning.


Härliga höst, here I come!

Now what?

Jag och min pojkvän hade en riktig myssöndag. Förutom att vara sådär härligt morgonsega gjorde vi våran plikt som svenska medborgare, dvs. vi gick och röstade. Efteråt satte vi oss i parken på Mariatorget med varsin varmkorv och njöt av höstsolen. Därefter strövade vi runt på Söder och var allmänt mysiga. Åh vad jag älskar mitt Söder!

Ingen har väl missat valet i söndags den nittonde september tjugohundratio.
Mitt första valår. Det kändes inte särskilt speciellt, är inte så värst politiskt insatt men man känner ju ändå att alla bör vi dra vårt strå till stacken, och då går man och röstar som den svenska medborgare man är. Lite häftigt är det ändå att få göra sin egna röst hörd.

Jag har varken lust att risa eller rosa. Jag sammanfattar det kortfattat med min pojkväns väl valda ord: "det är ett demokratiskt samhälle, men man kan ju inte rösta hur som helst". Den spännande fortsättningen följer... vi får väl hoppas att det blir ett vettigt resultat imorgon onsdag.

Återkommer senare. Nu lämnar jag mitt välstädade skrivbord för en biokväll på jobbet, den första Wall Street filmen. Kan inte minnas att jag sett den så lite spännande skall det bli. Popcornen doftar i hela våningen, mmm.


Den första filmen ser vi idag på jobbet (!) och den andra filmen (Money Never Sleeps) ser vi i början av oktober på Filmstaden Sergel. Vi har hela biosalongen för oss själva. Är inte det lite fräckt!? ;)


Girls night

hade jag i lördags. Det var hur mysigt som helst!

Återkommer snarast med bilder och info om den trevliga kvällen.




God morgon lördag!

Det blev en lång sovmorgon för min del. Skööönt, säger jag bara! Jag var helt slut igår kväll, jag skulle testa en androidapp "easysleep sound machine" och jag valde in the rain... det är så mysigt med regnljud. Och det måste ha fungerat för när jag vaknade imorse var mobilen fortfarande igång...


Det blev en sen frukost framför reprisen av "Project Runaway". De stackars designerna skulle tänka nytt. De blev avsläppta på det enda inköpsstället; en supermarket där de skulle hitta material till en sexig, lyxig aftonklänning... vadå, med pumpor eller? :) Den mest feminina av herrarna kom på en lysande idé med blasten av majskolvarna. Jay's design med foliedress med någon rosa puff som "bolero" var också rätt läcker men majskolvklänningen var ändå den bästa designen, enligt mig.


Nu ska jag leta fram ett roligt salladsrecept för kvällen i någon av alla mina receptböcker samt hinna med att måla naglarna med mitt nyinköpa O.P.I. nagellack. Jag ska nog hinna med en liten promenad i det fria innan mina partypinglor dimper in runt sextiden. Fast nej, nu ändrade jag mig. Regnet öser ner utanför fönstret. Ingen promenad. Mysa inomhus!

So far, so good.

Thank God it's friday!

Full rulle hela veckan = dödstrött.

Efter jobbet kände jag därför att jag behövde unna mig något extra: fönstershoppa (men naturligtvis kunde jag inte hålla mig enbart utanför affärerna utan behövde ta mig en titt på insidan). Jag bara älskar att gå runt och titta på massa snygga, fräcka, smarta design- och inredningsprylar... ja allt möjligt som stimulerar mitt design- och inredningsintresse. Det har jag nog fått från pappa :)

Hur som helst. Det började med att jag skulle titta förbi på Cervera där jag var med Marie bara några dagar tidigare (då i jobbrelaterat ärende) och där fanns en av mina favoriter: Marimekko skålen, nu på rea. Jag slog till!


Denna skall snart fyllas med läckerheter. Men än så länge är den snygg som den är!

Regnet började snart ösa ner utanför skyltfönstren. Med mitt fina cinnoberparaply drog jag mig vidare in i PUB-huset för att leta efter ett läckert nagellack. Jag stannade till vid en smyckesdisk där jag hittade en jättefin silverkedja som passar utmärkt till ett armband med liknande kedja och en hjärtberlock som jag har sen tidigare från OXXO. Dagens bästa köp var ändå den allra sötaste skapelse jag sett. Nog för att jag är svag för grodor, men var den inte söt? :)

Jag bara älskar denna ljuvligt söta grodberlock från Pilgrim. <3


Armbandet samt den större hjärtberlocken är från OXXO design, halskedjan är från Hallbergs Guld.

Efter att ha väntat i evigheter på kassörskan i PUB's smyckesavdelning/Hallbergs Guld gick jag vidare till den huvudsakliga uppgiften: att hitta rätt nagellacksfärg. Det blev pärlemorfärg från O.P.I. (sand in my suit), som jag inte hunnit testa ännu. Imorgon lördag skall bli en riktig pyssla-om-mig-själv-dag innan mina gamla barndomsvänner från grundskolan dyker upp för tjejmiddag och mys senare på kvällen.


O.P.I. har enormt stort urval av färger! Idag ville jag köra på något neutralare och valde sand in my suit (typ pärlemorfärg).

Nu ska jag hoppa i säng! God natt <3

Halv åtta hos mig


Nä, nu talade jag inte helt sanning. Våra gäster dök upp redan klockan sju. Med två hundar dessutom! Liten och stor kan man väl säga. Jag hade inte förväntat mig att de skulle komma så bra överrens, så det var ju positivt! Dom var så snälla hela kvällen. Donna inspekterade Miley som skuttade runt lite hur hon hade lust till :)

Som jag skrev i ett tidigare inlägg har jag, min pojkvän och två vänner till börjat köra på middag en gång i veckan á la halv åtta hos mig. Första gången var vi hemma hos Mickis, idag var det min och Filips tur. Det är en supermysig idé som jag tycker alla borde pröva!


Vårat vardagsrum i en lya på Söder. Donna. Miley och jag.

Mickis (ser ut som en japansk geischa med min fantastiska blixt!). Linnea. Min älskade sambo Filip.


Filip körde med sin nyfunna specialitet: fisksoppa med skaldjur (mycket enkel och supergod!),
tillbehören aioli och en bit bröd.

Till efterrätt bjöd jag på chokladmousse med hallon och en klick grädde till. Mums men mättande!

Mysdag

Blev tidigare bjuden på kladdkaka med grädde (på en torsdag!) av VD:n som berömde alla på jobbet som hjälpt till med ett lite större projekt de senaste dagarna. Mums!



Snart fika (igen!) med mor och bror, som sedan drar sig vidare till Queen-msuikalen "We Will Rock You". Jag såg en förhandsvisning av den fredagen den 3e september. Den var fantastisk! Blir fortfarande exalterad bara av att minnas. Såg den för första gången i London i somras och planerade heller inte att se den en andra gång, men gratis är gott :)

Min kväll fortsätter sedan med förberedningarna inför kvällens middag á la halv åtta hemma hos mig. En ny grej som jag, min sambo och två vänner till börjat köra med :) Jättemysigt!
Mer om kvällen får ni veta senare :)


Bilderna är tagna från Bruka Designs hemsida. Vilken inspirerande och rolig butik alltså!

Styling på kontoret

Vi behövde piffa upp ett konferansrum på jobbet, och självklart använde vi oss av höstens inredningsfärg: blå. Det blev hur mysigt som helst! Ellerhur?!

På lunchen ska jag och Marie ut på stan och shoppa ännu mer rolig inredning till kontoret ;)


Kickboxning med Sigge

Here I come!


Kaos i tågtrafiken

Inte är man förvånad. Det är vardagsmat för mig. Eller var ska jag nog säga. Tunnelbanan brukar sköta sig rätt bra, det är snarare de stackare som åker pendeltåg som råkar ut för alla förseningar... Till gymnasiet pendlade jag två timmar tur retur och lyckades alltid träffa rätt på de antingen inställda eller försenade pendeltågen på morgonkvisten. Till slut tappade min mattelärare tron på att det var pendeltågets fel att jag alltid kom ca 15 min sent. Morr... jag skulle ha skrivit ut en lista med underskrift från SLs högst uppsatte chef med korrekt tåginformation...

I morse var det för ovanlighetens skull tunnelbanan som fått problem. Ja, hösten är på intåg men det var inte löven den här gången... Orsak? Vet ej. Tåget togs ur trafik i Gamla stan (för resenärernas eget bästa, tack för det!) och där stod man i spöregnet, lyckligt ovetandes varför. Lyckligt lottad som jag är har jag jobbet inte långt därifrån så jag bytte enkelt tillbaka till röda linjen och tog en kort promenix från T-centralen. Inte helt fel med friskluft. Ibland har man turen med sig! Trots nära till jobbet blev jag en halvtimme sen.

Taskig start på en annars kall, regning men ack så mysig morgon! :)


Som tur är har inte snön kommit ännu. Jag längtar inte.

Hektiskt på jobbet

Det är mycket nu. Huvudet snurrar... kopplar av med en kopp varm choklad (hur ofta unnar man sig det liksom?! Jag glömmer till och med att dricka vatten).


Välkommen till min nya blogg!

Wow! Vad roligt! Nytt liv, ny blogg!

Nu ska jag bara komma under fund med hur man designar den och får lite stil! Sen är det bara pang på!

Jag är så himla taggad!

 

På bilden: min älskade Filip och jag i London när vi firade 3-årsdagen :)


RSS 2.0